אודות

אודות הרשת

דורון רגב, בן לאב ממוצא הונגרי תפקד כשף קונדיטור ויועץ במשך 36 שנים בענף המאפים, העוגות וחומרי הגלם, החליט שהגיע הזמן למוצר חדש בישראל. במהלך טיול שורשים בהונגריה, גילה דורון את המאפה “KURTUSH KALACH" (בעברית – חלת שופר), בעיירה קטנה באיזור טרנסלביניה בהונגריה והתאהב בטעם.

דורון קנה את המתכון מאישה מבוגרת, למד את שיטת העבודה והגיע לארץ כשהוא נחוש בדעתו שמאפה זה יהיה הלהיט הבא של עולם הקונדיטוריה והמאפים בישראל. וכך היה, לאחר מספר חודשים של ניסיונות ושיפורים של הבצק המקורי, הגיע דורון לטעם מיוחד של מאפה המותאם לטעם הישראלי, מאפה ייחודי לרשת קיורטוש.
דורון הינו מייבא הרעיון והבעלים של רשת קיורטוש אשר החלה את דרכה בחורף 2006 בסניף בוגרשוב בתל אביב. כמו כל מוצר חדש ולא מוכר היה על דורון לחשוף את קיורטוש לקהל הלקוחות הרחב. לאחר חודשים מעטים החל המוצר לתפוס תאוצה ויותר אנשים התמכרו למאפה החלול והטעים. אנשים מבוגרים ממוצא הונגרי, הגיעו בעיניים דומעות ובהתרגשות גדולה לנוכח המאפה המזכיר להם את טעם וניחוחות ילדותם מהונגריה.
אחרי כשנה של עבודה בסניף בוגרשוב, החלה התפתחותה של הרשת. הוקמו סניפים נוספים ברחבי הארץ, הראשון מביניהם הוא סניף לינקולן המהווה דוגמה לכל סניפי הרשת.

רשת קיורטוש מציעה לקהל לקוחותיה עוגות, עוגיות ומאפים שונים מלבד הקיורטוש. כל מוצרי הרשת מיוצרים במפעל שבפתח תקווה בהשגחת הרבנות פ"ת וחתם סופר פ"ת. מוצרים אלה מיוצרים בעבודת יד ומחומרי הגלם האיכותיים ביותר. רוב סניפי הרשת שומרים על הכשרות מטעם רבנות עירם. בסניפי הרשת ניתן לשבת ולהנות מקפה, שתיה קלה וארוחות קלות.
כיום מגיעים לסניפי הרשת ילדים ומבוגרים כאחד מכל קצוות הארץ ומחו"ל, לחוות את חווית הניחוח והטעם המיוחד של הקיורטוש ושאר מוצרי הרשת.

אודות השף

דורון רגב

דורון רגב נולד בתל אביב בשנת 1956. בגיל 14 החליט שבית ספר זה לא בשבילו ובעזרת אביו התחיל את דרכו כנער מתלמד בקונדיטוריה גלית ההונגרית בבעלות השף ההונגרי טיבי באבן גבירול, בה למד את יסודות המקצוע והתאהב. דורון מעולם לא למד קונדיטוריה בבית ספר, כך שאת כל הידע שלו רכש בזכות כישרון גדול, עבודה קשה, סקרנות וכוח רצון, התמדה ופרפקציוניזם תוך כדי השתלמויות רבות בארץ ובעולם.

גיוסו של דורון לצבא ההגנה לישראל, קטע את הרומן בין דורון לעוגות אך מיד לאחר שחרורו חזר ועבד כשף בתחום המלונאות, בין היתר במלון הילטון ת"א, מלון דן ת"א, מלון השרון בהרצליה ועוד רבים ואחרים. כבר באותה תקופה החל לצבור מוניטין רב והערכה רבה בקרב חבריו למקצוע. בין לבין בשנת 1982 נישא דורון לנירה והפך לאב ל-3 ילדים: ליטל (31), רחלי (29) וניב (26). במרוצת השנים, עבד מספר שנים בקונדיטוריה פוקס הקטנה ברחוב בזל בת"א שעם השנים התפתחה וגדלה וסיפקה עוגות לבתי הקפה של הימים ההם – שרי ואלכסנדר, המציא עוגות מוס רבות שהיו מזוהות עם בתי הקפה הללו ועד היום הוא מוכר בזכותן.

לאחר קונדיטוריה פוקס הוא נקרא לדגל לעבוד כיועץ ומפתח מוצרים, בין היתר גם עוגות שמרים בעוגות הבית של אוסם בכרמיאל. במסגרת עבודתו שם למד רבות על הטכנולוגיה שמאחורי העוגות, נסע לכנסים בחו"ל והרחיב את הידע לתחומים חדשים שטרם נחשף אליהם. העבודה בעוגות הבית הייתה מעניינת ומאתגרת אך המרחק מהבית והמשפחה והרצון להמשיך ולהתפתח בתחומים נוספים היו חזקים יותר, כך המשיך בדרכו לקונדיטורית שונות כיועץ ושף מנהל, בהן תרם מהידע הרב שלו ובו בזמן המשיך ללמוד ופיתח את עצמו בתחום השמרים. כך הפך דורון למומחה ידוע בעוגות שמרים. לאחר שנים רבות של עשיית עוגות ומאפים ומתוך רצון לתרום מהידע הרב שצבר ולעזור לאחרים לשפר ולפתח את המוצרים והמאפים שלהם, הפך ליועץ בחברת שמן עץ הזית אשר סיפקה בין היתר חומרי גלם לתעשיית הקונדיטוריה. כך עזר דורון לקונדיטוריות קטנות כגדולות לשפר את המוצרים שלהם בעזרת מוצרי החברה. העבודה הייתה מעניינת ומאתגרת והוא מצא את עצמו מכיר עוד ועוד אנשים ומקומות אך בשלב מסוים הגעגוע לעשייה עצמה גבר והוא החליט לחזור ולממש את אהבתו – להיות שף קונדיטור.

בשנת 2005 במהלך טיול שורשים בהונגריה נפגש לראשונה עם הקורטוש קולאץ, פירושו מהונגרית לעברית "חלת שופר", אשר הינו מאפה שמרים חלול וטעים המצופה בקרמל, דורון התאהב במוצר והאמין בחזון שמוצר כזה עם שינויים קלים בטעם ובמרקם יהיה להצלחה בארץ. במהלך שנה זו ובמקביל לעבודתו כשף קונדיטור הוא נזכר במאפה הטעים מהונגריה והחליט שהוא הולך לפתח אותו בארץ ישראל, כך שיותאם בדיוק לחיך הישראלי. לאחר בירורים שערך, נסע לכפר קטן בטרנסילבניה שם פגש אישה מבוגרת שהסכימה ללמד אותו להכין את המאפה תמורת סכום כסף, כך במשך מספר ימים למד ממנה כל מה שצריך לדעת על הכנת המוצר וחזר לארץ.
עם חזרתו לארץ החל דורון לעמול על הכנת בצק שיתאים לאקלים, לחיך הישראלי ולחומרי הגלם הישראלים, ולהפוך את המוצר מפרווה לחלבי עם ערך מוסף של טיב הבצק, עם מילויים מיוחדים שהכין והציפויים מיוחדים גם כן.

דורון האמין תמיד באיכות המוצרים והעוגות והשתמש אך ורק בחומרי גלם איכותיים וכשרים. במקביל לעבודת פיתוח המוצר חיפש תנור מתאים להכנת המאפה וזו לא הייתה משימה פשוטה כלל. בסופו של יום, מצא תנור בהונגריה אשר שימש אותו לעריכת ניסיונות בביתו לשם יצירת הקורטוש קולאץ המושלם, במקביל חיפש מקום קטן שיוכל להכין ולמכור בו את המאפה הטעים והמיוחד שיצר, כך בשנת 2006 נפתח הסניף הראשון ברחוב בוגרשוב 39 בתל אביב. כשמצא את החנות היה ברור כי יש למצוא למאפה שם שיהיה קליט בשפה העברית אך לא יפגע בשמו המקורי של המוצר. לאחר חשיבה מרובה בקרב המשפחה הוחלט לקרוא לחנות ולמאפה "קיורטוש המאפה ההונגרי", אשר הפך לסימן מסחר מוגן.

החנות הקטנה והמשפחתית בבוגרשוב שופצה ונפתחה בפברואר 2006 ללא כל ידיעה מה יעלה בגורל המוצר. עובדי החנות היו בני המשפחה הקרובה בלבד, דורון, נירה אשתו ושלושת ילדיהם. בהתחלה העוברים והשבים לא הבינו מהו המאפה החלול והמוזר ואף פחדו לנסות ולטעום, אך כל מי שהעז וטעם מיד התאהב, התמכר וחזר שוב ושוב. השמועה הגיעה לבעלי טורים בעיתונים ולשפים שונים שהתחילו לכתוב על קיורטוש בכל עיתון ואתר אינטרנט אפשרי, המוצר תפס תאוצה והחלו להגיע לחנות הקטנה בבוגרשוב אנשים מכל קצוות ורחבי הארץ, ביניהם הגיעו לא מעט אנשי מקצוע שהתעניינו במוצר. לאחר כשנה של עבודה בבוגרשוב החלו להיפתח סניפים שונים ברחבי הארץ, במקביל המשיך דורון לפתח את המאפה ופיתח מוצרים נוספים לסניפים, אשר נמכרים עד היום, ביניהם: עוגות, עוגיות, מאפים שונים פרי ידו וכמובן את הפלרינה סיציליאנה הייחודית – מאפה מתוק המבוסס על מתכון איטלקי מסורתי ייחודי. המתכון להכנת הפלרינה הינו הסוד השמור של קונדיטוריות ספורות בדרום איטליה. במהלך נסיעת עסקים לאיטליה, טעם דורון לראשונה את המאפה ומייד התאהב. הפלרינה שונה לגמרי מכל מה שהכיר וטעם עד כה; בחלקה החיצוני עשויה שכבות, שכבות של עלי בצק פריכים (כמו בשמלת בלרינה) ובחלקה הפנימי בצק אוורירי עדין עוטף את המילוי. לאחר חיפושים קדחתניים יצר קשר עם אחד השף קונדיטורים המובילים באיטליה שהסכים לחלוק עימו את סוד הפלרינה. את הפלרינה מכינים בעבודת יד בתהליך ארוך המצריך התמחות לכל אורכו החל ממתיחת הבצק, דרך גלגולו, חיתוך ועד לפתיחת הבצק בתנועת יד מיומנת. לאחר מספר חודשים בהם עמל דורון כדי להתאים את הפלרינה לטעם הישראלי הגיעה לסניפי הרשת ובימים אלה היא אחד המוצרים היותר נצרכים בכל רחבי הרשת.

הרשת התפתחה, נפתחו סניפים ברחבי הארץ ומפעל הרשת בפ"ת על מנת לייצר את כל המוצרים, השאר כבר היסטוריה. במהלך השנים ניסו רבים לחקות את ההצלחה ולרכב על גבו של הקיורטוש המפורסם מבוגרשוב אך קהל הלקוחות נישאר נאמן למקור. בשלהי 2011 נפטר דורון ממחלת הסרטן והוריש את הרשת למשפחתו שממשיכה את דרכו ועושה את המירב לשמור על ההצלחה והאיכות שהשיג דורון במפעל חייו, על ידי שמירה על אותנטיות המתכונים שיצר ופיתח דורון בחייו הייחודיים לרשת קיורטוש המאפה ההונגרי.