X דלג לתוכן המרכזי
אירועי קיורטוש גלידה
משלוחים בקיורטוש
מגשי אירוח
חדש קיורטוש טבעוני
פלרינה- מומלץ!

פלרינה

דורון רגב, הקונדיטור שהביא לישראל ה'קיורטוש', המאפה ההונגרי שכבש את המדינה ממשיך להפתיע ומציג את הפלרינה – מאפה מתוק המבוסס על מתכון איטלקי מסורתי ייחודי.
 
המתכון להכנת הפלרינה הינו הסוד השמור של קונדיטוריות ספורות בדרום איטליה. במהלך נסיעת עסקים לאיטליה, טעם דורון לראשונה את המאפה ומייד התאהב. הפלרינה שונה לגמרי מכל מה שהכיר וטעם עד כה; בחלקה החיצוני עשויה שכבות, שכבות של עלי בצק פריכים (כמו בשמלת בלרינה) ובחלקה הפנימי בצק אוורירי עדין עוטף את המילוי.
 
לאחר חיפושים קדחתניים יצר קשר עם אחד השף קונדיטורים המובילים באיטליה שהסכים לחלוק עימו את סוד הפלרינה. את הפלרינה מכינים בעבודת יד בתהליך ארוך המצריך התמחות לכל אורכו החל ממתיחת הבצק, דרך גלגולו, חיתוך ועד לפתיחת הבצק בתנועת יד מיומנת.
 
מזה כמה חודשים עמל דורון כדי להתאים את הפלרינה לטעם הישראלי ובימים אלה היא עושה את דרכה לסניפי קיורטוש ברחבי הארץ.
 
 

 

 

עקבו אחרינו בפייסבוק פייסבוק
משרדי הרשת טלפון: 03-9341943 | פקס: 03-9305306